1. 7. 2025   |   svátek má Jaroslava
 

Likér z černého piva

Název Množství a jednotka
černé pivo 1/2 l
hořké kakao 50 g
cukr krupice 300 g
Salko 1 ks
rum 1/2 l

nápoje
Kuchyně: staročeská
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Černé pivo, kakao a krupicový cukr dáme do většího hrnce (hodně pění) a povaříme 15 - 20 minut. Po vychladnutí přidáme salko a 1/2 l rumu. Promícháme, nalijeme do lahví a necháme vychladit.

Tip:
Místo salka můžeme do likéru přidat 50g hořké vysokoprocentní čokolády, čokoládu v tom případě rozpustíme a přidáme na začátku varu k pivu, cukru a kakau.





 


RECEPTY

Losos v bylinkové krustě s medvědím česnekem

Postup: Velkou hrst medvědího česneku, lžíci petrželky, 2 stroužky česneku, lžíci... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňový koláč (Pumpkin Pie)

Postup: Dýni hokkaido vydlabeme, odstraníme semena a nakrájíme na menší kostky. V ničím... zobrazit recept

RECEPTY

Uzená polévka se zeleninou a kroupami

Postup: Uzené maso uvaříme v mírně osolené vodě. Kroupy (střední krupky) uvaříme zvlášť... zobrazit recept

RECEPTY

Ruské pirohy

Postup: Z hladké mouky, tvarohu a změklého másla vypracujeme na vále vláčné těsto. Je... zobrazit recept

RECEPTY

Kapusta zapečená s čedarem

Postup: Kapustu očistíme, nakrájíme nadrobno a povaříme v mírně osolené vodě 5 minut.... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

U Coufalů

Jsme známí hlavně stálou nabídkou tvarůžkových specialit. Naše restaurace je...